Enkel och snabb soppa som doftar vitlök och är en riktig vitaminkick. Servera gärna med morotschapatibröd.

För 25 min

Ingredienser

Grön soppa med rökt fisk

1 broccoli (250 g)
2-3 grönkålsblad
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 rökt sik (ca 1 kilo) eller 4 böcklingar (á ca 200 g)

Tillbehör

morotschapatibröd, se recept

25 min

Grön soppa med rökt fisk

1. Ansa och skär broccoli och grönkål i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.

2. Fräs broccoli, kål, lök och vitlök i smör i en gryta. Häll på vattnet och smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

3. Rensa fisken och servera den och chapatibröden till soppan.