Grön soppa med feta och rostade tomatmackor

Recept på grön soppa med feta och rostade tomatmackor. Den här soppan är god både varm och kyld. Du gör lätt om den till vegetarisk genom att byta ut hönsbuljong till grönsaksbuljong.

25 min

Grön soppa med feta och rostade tomatmackor

 

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Ansa och skiva löken. Ansa och skär squashen i bitar.
  2. Fräs potatis och det vita av löken i 2 msk olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och sjud soppan under lock 5–8 min, tills potatisen är mjuk. Tillsätt squashen och koka ytterligare ca 5 min. Tillsätt det gröna från löken och koka ca 3 min.
  3. Ta grytan från värmen. Mixa soppan med mixerstav, gärna lite grovt. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Skiva och rosta brödet. Skiva tomaterna och fräs dem i 1 msk olja i en stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Fördela soppan i portionsskålar. Toppa med smulad fetaost och persilja. Strö över 1 krm peppar. Servera med brödet toppat med tomatskivor.

Recept från