En vackert grön soppa med mild smak. Extra krydda ger parmesanosten.

För 2 person(er)

Ingredienser

0,5 gul lök liten
1 vitlöksklyfta
1 selleri stjälk
1 msk olivolja
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar
2 krm salt
150 g haricots verts
150 g sparris grön
2,5 dl gröna ärter

Tillbehör

100 g grovt toastbröd 4 skivor
4 msk parmesanost finriven
2 msk basilika färsk, hackad

Grön sommarsoppa

1. Skala och hacka lök och vitlök.
Skölj och strimla selleristjälken.
Fräs hacket i oljan utan att det tar färg.
2. Tillsätt vatten, buljongtärning, peppar och salt. Koka upp.
3. Skär bönor och sparris i bitar och häll dem i soppan. Låt
sjuda 3 minuter. Rosta under tiden brödskivorna och skär
dem i tärningar.
4. Tillsätt ärterna till soppan.
Koka upp och servera med rostade brödtärningar och riven
parmesanost blandad med basilika.