Recept på en härligt grön sallad som du kan servera på buffé eller till middag, gärna till falafel. Grönt är skönt!

För 10 pers på buffé

Ingredienser

2 romansalladshuvuden
1 liten squash (250 g)
1/2 liter frysta eller färska ärter
1 liter frysta eller färska haricots verts
2 msk svarta sesamfrön

Tahinidressing

1 msk tahini (sesampasta)
2 msk pressad citron
1/2 msk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
1/2 dl olivolja
1 tsk honung

20 min

Grön sallad

 

1. Skölj och skär salladen grovt. Skiva squashen tunt och lägg i iskallt vatten ca 5 min. Häll av i durkslag.
2. Koka ärter och haricots verts hastigt. Skölj dem i kallt vatten. Lägg allt grönt på ett stort fat.
3. Rosta sesamfröna i torr panna tills de har blivit gyllenbruna.
4. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen under kraftig vispning. Ringla dressingen över salladen och strössla över sesamfröna.

Fler recept med: Övrigt, Sallader