Sparris, sockerbönor, sallad och dill, alla härliga gröna nyanser.

För 20 personer

Ingredienser

2 grön sparris knippor (à 250 g)
3 sockerbönor paket (à 150 g)
200 g gröna salladssorter blandade
2 dill knippor

Vinägrett:

2 msk rapsolja
2 msk olivolja
1,5 msk balsamvinäger vit
1,5 tsk honung flytande
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar nymald

Grön sallad med sparris

 

1. Skär bort det nedersta på sparrisen och skär den i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten 3-5 min. Låt sockerbönorna koka med när 1 minut återstår av koktiden. Kyl sparris och bönor snabbt i iskallt vatten så att de behåller sin gröna färg.
2. Blanda salladen med sparris och sockerbönor. Plocka dillen och  blanda ner den i salladen. Rör ihop samtliga ingredienser till vinägretten. Servera salladen med vinägretten.