Spenaten läggs i kylen på morgonen för att tinas under dagen. Pojkarna är inte så förtjusta i spenat så Gunilla tillagar den separat och blandar ner den först på slutet när pojkarna redan har serverats.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 selleri stjälkar
1 knippa persilja
2 msk olivolja
3 dl arborioris
2 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
8 dl vatten
50 g pinjenötter
250 g spenat hel
1 dl parmesanost färskriven
3 krm svartpeppar grovmald

Tillbehör:

tunna skivor parmaskinka eller kalkonbröst, blandad sallad och baguette

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva sellerin och hacka persiljan. Fräs lök, vitlök och selleri i olja i en stor kastrull. Tillsätt riset och fräs tills det blir genomskinligt. Häll på vinet och låt det nästan koka in.
2. Smula i buljongtärningarna och späd med vatten så att det täcker. Låt sjuda utan lock 20-25 min. Rör då och då och späd med vatten under tiden.
3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Ljumma spenaten i en teflonpanna.
4. Vänd ner ost, persilja och spenat. Strö över pinjenötterna och mal över lite svartpeppar. Servera direkt med parmaskinka eller kalkon, blandad sallad och baguette.