Grön risotto med parmaskinka

Spenaten läggs i kylen på morgonen för att tinas under dagen. Pojkarna är inte så förtjusta i spenat så Gunilla tillagar den separat och blandar ner den först på slutet när pojkarna redan har serverats.

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva sellerin och hacka persiljan. Fräs lök, vitlök och selleri i olja i en stor kastrull. Tillsätt riset och fräs tills det blir genomskinligt. Häll på vinet och låt det nästan koka in.
2. Smula i buljongtärningarna och späd med vatten så att det täcker. Låt sjuda utan lock 20-25 min. Rör då och då och späd med vatten under tiden.
3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Ljumma spenaten i en teflonpanna.
4. Vänd ner ost, persilja och spenat. Strö över pinjenötterna och mal över lite svartpeppar. Servera direkt med parmaskinka eller kalkon, blandad sallad och baguette.

Recept från