Den snabblagade ärtsoppan smaksätts med vermouth och en klick wasabikräm.

För 12 person(er)

Ingredienser

1 lök gul
1 msk smör
500 g gröna ärter frysta
1 dl vatten + 7 dl vatten
0,5 dl noilly prat (vermouth)
2 dl crème fraiche
3 hönsbuljongtärningar
0,75 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Wasabi-creme fraiche:

1 tsk wasabi
2 dl lätt crème fraiche

1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör i en kastrull.
2. Mixa ärterna med 1 dl vatten.
3. Häll vermouth, creme fraiche och resten av vattnet över löken.
4. Smula i buljongtärningarna och koka upp.
5. Blanda ner ärtmixen och smaka av med salt och peppar. Koka upp före servering.
6. Rör ut wasabin i creme fraichen. Garnera varje portion med en liten klick.