Grön äppelsorbet med kokosflarn

1. Tvätta och skär äpplena i små bitar. Koka upp vatten, strösocker, honung, C-vitamin och vaniljstång snittad längs med. Lägg i äppelklyftorna och koka dem under lock ca 10 min. Låt dem kallna i lagen.
2. Sila ifrån äppelklyftorna och spara lagen. Äppelbitarna ska inte användas. De kan bli till en god kräm. Skrapa ur vaniljstången och blanda ner fröna. Tillsätt äppellikör. Kör i glassmaskin till sorbet.
Förvara lufttätt i frys till servering.
3. Kokosflarn: Sätt ugnen på 175°. Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt sirap, mjölk och smält smör. Klicka på bakplåtspapper ut teskedsstora klickar av smeten.
4. Grädda dem max 4 stycken på varje plåt mitt i ugnen ca 5 min.
Passa noga. Låt svalna på plåten. Skär dem i snittar medan de är varma.
5. Skeda upp sorbeten i fina glas och servera med flarnen.

Recept från