Grissini

Torka grissini luftigt ca 1 dygn. Förvara dem sedan torrt i en burk med lock.

1 1/2 timme + 1 dygn

Grissini

 

1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den i det ljumma vattnet. Tillsätt olivolja, honung och salt. Blanda ner mjölet. Arbeta degen väl för hand 10 min, eller i maskin 5 min. Täck med bakduk och låt jäsa ca 40 min. Ta upp degen och dela den i 30 jämnstora bitar. Strö ut lite riven parmesan och sesamfrön på arbetsytan. Rulla ut en degbit i taget i blandningen till en ca 25 cm lång pinne. Om man gör så fastnar ost och frön jämnt runt hela pinnen.

2. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda pinnarna ca 20 min och låt kallna på galler. Låt dem ligga luftigt ca 1 dygn så att de torkar.

Recept från