Grissini med salvia och svartpeppar

Degen kan jäsa länge på sval plats, upp till fem timmar. Det är viktigt att man försöker få grissinin att bli så jämntjocka som möjligt. När de är helt torra håller de många veckor.

1. Lös upp jästen i ljummet vatten. Arbeta först in 3 dl av mjölet och sedan resterande mjöl, salt, svartpeppar och salvia. Ta upp degen på bakbordet och knåda den ordentligt. Degen ska vara elastisk och inte klibba.
2. Häll olivolja i bunken. Vänd degen i olivoljan, lägg över en handduk och låt jäsa till dubbel storlek ca 30 min eller längre om den står svalt.
3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen och arbeta den väl. Dela den i 4 delar. Lägg över en handduk. Ta en degbit åt gången och dela den i 10 delar. Rulla till smala längder, ca 35 cm, och lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper. Det får plats ca 15 grissini på varje plåt.
4. Grädda dem 10-12 min mitt i ugnen. Passa mot slutet.
Lägg dem på galler att kallna.

Recept från