Potatisspetten passar också bra till grillad fisk, kött och kyckling.

För 8 personer:

Ingredienser

1 kilo småpotatisar kokta
2 msk olivolja + 1 dl
0,5 citron
2 msk bladpersilja finstrimlad
1 tsk flingsalt

1 timme + 12 minuter i ugn

Grillspett  på färskpotatis med citron- och persiljeolja – gör så här:

  1. Trä upp potatisarna på 16 små grillspett. Pensla dem med 2 msk olja.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet av citronen och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft med 1 dl olja och persilja.
  3. Grilla potatisspetten på direkt värme 2–3 min på varje sida till fin färg.
  4. Lägg grillspetten på ett fat och ringla över citron- och persilje­oljan. Strö över flingsalt.

 

Recept på alla spett på bilden: