Behändiga köttbitar grillas och läggs upp med sallad och grönt. Färsk parmesan hyvlas över och salamichips och lättgjord ajvarsås serveras till.

För 4 personer

Ingredienser

500 g fläskfilé
500 g fläskfilé
2 krm peppar
1 msk olivolja
1 tsk salt

Salladsfat med salamichips och parmesan:

250 g haricots verts
1 l sallad skuren
0,5 dl lök hackad, eller skivad purjolök
100 g parmesanost
20 salami tunna skivor

Servering:

olivolja, balsamvinäger, bröd
ajvarsås

Grillsallad med fläskfilé, salami och parmesan

 

1. Putsa fläskfilén, skär den i 12 lika stora bitar som du plattar till lite lätt. Peppra och lägg bitarna i en plastpåse med oljan.
2. Lägg de frysta bönorna med skuren sallad, hackad lök och hyvlad eller grovriven parmesan i en plastpåse.
3. Stek salamiskivorna i torr panna med släpplätt-beläggning tills det egna fettet tränger fram och skivorna blir knapriga. Lägg dem i en plastpåse och ta med.
4. Dags för grillen: Salta köttet och grilla skivorna några minuter på varje sida. Lägg upp dem på bädd av den blandade salladen. Garnera med salamichips och ringla över olja och vinäger. Bjud bröd och ev ajvarsås till.

Fler recept med: Fest, Fläskkött, Grilla, Student