Gnid in ca 2 tsk rub på t.ex fläskkotlett, laxfilé eller kycklingfilé. Grilla sedan på medelvarm grill.

För 4 dl

Ingredienser

Grillrub

2 msk sechuanpeppar
1 msk gula senapsfrön
1 burk rostad lök (100 g)
3/4 dl flingsalt
1 påse örtpeppar (23 g), Santa Maria
1 msk hela fänkålsfrön
1 msk muskotblomma
1 msk franska örter
1 msk dragon
1/2 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver

10 min

Grillrub

 

1. Rosta sechuanpeppar och senapsfrön i en torr stekpanna tills de börjar ”poppa” lite och bli lätt rostade, 1–2 min. Låt svalna.

2. Lägg alla ingredienser i skålen till matberedaren. Mixa till en smulig rub. Förvara i burk med tättslutande lock.

Fler recept med: Fest, Grilla, Övrigt, Sås och marinad