Grillolja till fläskkotlett

Johan Edström beställde extra tjocka kotletter med långa ben. Benens längd spelar mest roll för utseendet men kotlettens tjocklek har betydelse för saftigheten på köttet. Likaså om det finns en fettrand kvar på kotlettens utsida. Johan blandar grillolja som receptet men säger att man kan krydda som man känner för stunden med t ex ingefära, curry eller andra smaksättningar.

Han utgår från en färdig, god grillolja så var och en kan utgå från sin egen favorit.

Ingredienser 10 person(er)

10 st fläskkotletter, (ca 3 cm tjocka)
Grillolja
1 dl olivolja
1 msk kinesisk soja
3 msk bourbon wiskey
1 dl bull's eye eller annan grillolja
1 st hackad röd pepparfrukt, (spansk)

1. Hetta upp grillen. Blanda samtliga ingredienser till grilloljan och pensla köttet.
2. Grilla kotletterna och pensla köttet då och då mellan varven som köttet vänds. Grilla på låg värme eller högt upp på grillen. Det tar ca 30 min sammanlagt.

Recept från