Högreven är penslad med glaze som innehåller maltsirap, som ofta säljs i hälsokostbutiker. Sirapen går att ersätta med vanlig brödsirap. Servera med gräddrostad potatis, tomatsallad och grekisk sallad.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

Högrev

2 bitar högrev (à 400 g)
4 msk japansk soja
1 msk maltsirap
1 vitlöksklyfta
1 msk chiliflakes
1 msk mald spiskummin
1 msk mald koriander
1 tsk stötta fänkålsfrön

Kyckling

1 kyckling (ca 1,3 kilo)
1 msk stötta fänkålsfrön
1 msk plockad timjan
1 tsk salt

Fläskkotlett

2 tjocka fläskkotletter med ben (à 400 g)
1 1/2 dl ljus sirap
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 tsk nymald svartpeppar
1 tsk salt

Tillbehör

gräddrostad potatis, se recept
tomatsallad, se recept
grekisk sallad, se recept

45 min + 3 timmars koktid

Grillbricka med högrev, kyckling och fläskkotlett

 

1. Koka högreven i lättsaltat vatten ca 3 timmar. Skumma väl några gånger under tiden. Lyft upp och lägg köttet i press för att kallna.

2. Blanda ihop soja, sirap, pressad vitlök och kryddor till en glaze.

3. Kyckling: Tänd grillen. Klipp upp kycklingen på undersidan och tryck till den för att få en plattare kyck­ling. Klappa in kryddorna runt om. Grilla kycklingen på indirekt värme under lock ca 50 min tills den är genomstekt.

4. Kotlett: Koka ihop sirap, ättika och peppar till en simmig glaze. Krydda kotletterna med salt. Grilla dem indirekt under lock ca 30 min. Pensla med glaze mot slutet.

5. Grilla högreven och pensla hela tiden med glazen.

6. Skär kött och kyckling i bitar och servera med tillbehören.