Grillat kött, pommes frites och fransk senap är en klassisk rätt i Frankrike. Detta är en variant men med ugnsbakade grönsaker till i stället för pommes frites. Smalt och gott!

För 2 personer

Ingredienser

250 g utskuren biff

Grönsaker

250 g bakpotatis
0,5 msk olivolja
250 g squash
200 g aubergine
100 g paprika
100 g färsk gul lök
125 g tomat
1 tsk salt

Grillolja

1 msk kinesisk soja
2 tsk olivolja
1 tsk rosmarin
1 vitlöksklyfta pressad
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

2 msk dijonsenap eller liknande

Grillat kött med ugnsbakade grönsaker och grillolja

 

1. Grönsaker: Sätt ugnen på 250°. Tvätta och klyfta potatisen.Häll olja i en långpanna och gnid ut den med potatisen. Sätt formen i mitten av ugnen under tiden som resten av grönsakerna förbereds.
2. Skölj och klyfta squash och aubergine i 5 cm långa klyftor. Dela och kärna ur paprikan. Skär 1 cm breda remsor på längden. Skala och klyfta löken. Halvera tomaten. Ta ut plåten med potatis och lägg i grönsakerna. Stek allt tillsammans i mitten av ugnen ca 20 min.
3. Blanda ingredienserna till grilloljan och pensla köttet på båda sidor. Hetta upp grillen och grilla 2-5 min på var sida beroende på hur rött du vill ha köttet.
4. Ta ut grönsakerna och salta. Servera genast till det grillade köttet med en klick fransk senap.