Grillat kalvinnanlår med rosmarinlack och paprikasås

Köttet steks nästan klart på låg temperatur i ugnen. Inför serveringen penslas det med rosmarinlack och läggs direkt på grillen. Rätten kan även tillagas av fläskfilé. Stektiden blir densamma men den bör gå upp till 65° innertemperatur. Temperaturen stiger när köttet vilar.

1. Kött: Sätt ugnen på 125°. Krydda och bryn köttet runt om i olivolja i en het stekpanna. Efterstek i mitten av ugnen ca 50 min till 50° innertemperatur. Låt köttet vila 1 timme. Ligger köttet längre bör det ligga i kylen.
2. Paprikavinägrett: Sätt ugnen på grill och 250°. Skölj,
dela och kärna ur paprikan. Gnid in skalet med olivolja och
lägg paprikahalvorna i en ugnssäker form med skalsidan upp. Grilla paprikan tills skalet blir svart, ca 15 minuter. Lägg dem i en plastpåse 10 minuter och dra därefter bort skalet.
3. Lägg paprikaköttet i en mixer tillsammans med äggula,
senap, vinäger, salt, socker och peppar och kör till en slät massa, Späd med oliv- och rapsolja, lite i taget, och kör till en tjock kräm. Ställ krämen kallt. Hit går bra att förbereda.
4. Servering: Skär köttet i 12 bitar. Pensla köttet med rosmarinlack och grilla ca 1 minut per sida. Servera köttet med paprikavinägrett, pecorinorullar och valfri sallad.

Pecorinorullar – här hittar du recpetet

Recept från