Grillat fläskkött med tonnatosås

I Italien serveras tonnatosås (tonfisksås) till kalvkött, vitello tonnato.
En billigare variant är utskuren, tunt skivad kotlettrad, s k lövskuren kotlett. Köttet blir mört när det grillas hastigt.

Grillat fläskkött med tonnatosås Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Grillat fläskkött med tonnatosås

Ingredienser 4 person(er)

400 g kotletter
0,75 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 tsk olivolja
2 tsk rosmarin, eller färsk salvia
Tonnatosås
0,5 msk citron, pressad saft
1 klyfta vitlök, pressad
2 dl gräddfil
185 g tonfisk, i olja
1 msk apelsin, pressad saft
1 krm svartpeppar
2 krm salt
Servering
20 st färskpotatis, nykokt
1 knippe ruccola
Garnering
1 nypa kapris
1 dl citron, och apelsinskal, strimlat

1. Tonnatosås: Häll av oljan från tonfisken. Blanda tonfisk, gräddfil, vitlök, apelsin- och citronsaft, salt och peppar i en matberedare och kör till en sås.
2. Pensla köttet med olivolja och krydda med salt, peppar och rosmarin. Grilla eller stek det i het panna ca 1 min på varje sida.
3. Servera köttet direkt med tonfisksåsen, kokt potatis och rucolasallad. Garnera med strimlat citron- och apelsinskal och kapris.

Recept från