Grillade provencemarinerade lammfiléer och merguez

Det grillade köttet serveras med grönsaksspett, parmesan-creme fraiche och en fräsch sallad.

1. Skölj citronen och skär den i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Blanda citron, vitlök, timjan och olja i dubbla plastpåsar. Putsa köttet och lägg det i påsen. Låt marinera i kylskåpet minst 1 timme.
2. Grönsaksspett: Skär zucchinin i halvmånar. Skala löken. Trä upp zucchini, lök, potatis och tomater växelvis på blötlagda små träspett, beräkna 2 spett per person. Pensla med olja och strö över flingsalt.
3. Torka av köttet och grilla det runt om till 58° innertemperatur. Låt köttet vila på skärbräda ca 10 min innan det skärs i skivor. Grilla korv och spett runt om ca 10 min.
4. Servera kött, korv och spett tillsammans med grönsallad och parmesan-creme fraiche.

Recept från