Det grillade köttet serveras med grönsaksspett, parmesan-creme fraiche och en fräsch sallad.

För 8 person(er)

Ingredienser

800 g lammytterfilé
800 g lammytterfilé
8 merguez (lammkorvar)

Provensalsk marinad:

1 citron
3 vitlöksklyftor
0,5 kruka timjan färsk
1 dl olivolja

Grönsaksspett:

400 g zucchini
16 rödlökar små, färska
32 färskpotatisar små, kokta
32 körsbärstomater
1 msk olivolja
1 msk flingsalt

1. Skölj citronen och skär den i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Blanda citron, vitlök, timjan och olja i dubbla plastpåsar. Putsa köttet och lägg det i påsen. Låt marinera i kylskåpet minst 1 timme.
2. Grönsaksspett: Skär zucchinin i halvmånar. Skala löken. Trä upp zucchini, lök, potatis och tomater växelvis på blötlagda små träspett, beräkna 2 spett per person. Pensla med olja och strö över flingsalt.
3. Torka av köttet och grilla det runt om till 58° innertemperatur. Låt köttet vila på skärbräda ca 10 min innan det skärs i skivor. Grilla korv och spett runt om ca 10 min.
4. Servera kött, korv och spett tillsammans med grönsallad och parmesan-creme fraiche.