Fyll de stora hattarna med svamp, mozzarella och sparris innan de grillas.

För 4 personer

Ingredienser

4 portobellosvampar
1 mozzarellaost (125 g)
1 bananschalottenlök
4 msk örtolja
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Grillade portobellosvampar med mozzarella – gör så här:

  1. Ansa svampen och ta bort fötterna. Lägg upp hattarna på en tallrik och hacka fötterna.
  2. Skär osten i bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka schalottenlöken. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär sparrisen i ca 3 cm långa bitar.
  3. Blanda den hackade svampen, ost, lök och sparris i en skål. Tillsätt oljan och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela blandningen på svamphattarna. Grilla på direkt värme under lock tills osten börjar smälta, ca 5 min.