Recept på grillade pilgrimsmusslor på avokadokräm. Avokadokrämen tappar färg efter hand. Mixa den därför ca 1 timme före servering och förvara den övertäckt och kallt.

För 6 person(er)

Ingredienser

6 pilgrimsmusslor stora
0,5 tsk salt
1 msk smör
1 krm svartpeppar nymald

Kräm:

2 avokador
3 msk crème fraiche
2 krm salt
2 tsk citron pressad
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

mâchesallad

Grillade pilgrimsmusslor på avokadokräm – gör så här:

  1. Avokadokräm: Skala, kärna ur och grovhacka avokadon.
  2. Mixa snabbt ihop avokado, crème fraiche, salt och citronsaft. Smaka av med peppar. Ställ kallt till servering.
  3. Hetta upp smöret i en liten stekpanna. Salta musslorna och stek i het panna ca 30 sek på varje sida. Ta omedelbart upp musslorna ur pannan.
  4. Strö över nymald svartpeppar. Servera tillsammans med avokadokräm och machesallad.