Den mjuka pilgrimsmusslan tål ett smakrikt sammanhang. Bjud dem som en av rätterna i en måltid med flera rätter.

För 4 person(er)

Ingredienser

12 pilgrimsmusslor
2 schalottenlökar
2 msk balsamvinäger
2 tomater inlagda soltorkade
2 salladslökar det gröna, el strimlat grönt av purjolök
75 g smör

Servering

1 knippa timjan
1 nypa havssalt
1 nypa svartpeppar

Grillade pilgrimsmusslor med balsamtomatsmör – gör så här:

  1. Tina pilgrimsmusslorna. Skala och finhacka schalottenlöken och koka den mjuk i vinägern ett par minuter.
  2. Skär tomaterna i småbitar och hacka den gröna löken, lägg med det i det lilla koket och vispa därefter ner smöret i omgångar. Ställ tomatsmöret åt sidan.
  3. Hetta upp en grillpanna. Torka av och olja pilgrimsmusslorna. Grilla dem över hög värme tills de är randiga och genomstekta ca 5 min.
  4. Lägg upp på portionstallrikar med balsamtomatsmöret och repa över färsk timjan.
Fler recept med: Fest, Förrätter, Övrigt, Skaldjur