Szechuanpeppar har en mild och lite blommig smak som passar utmärkt med de milda smakerna i den här spännande förrätten. Szechuanpeppar finns i asiatiska butiker. Blomkålscrèmen går bra att laga i förväg och hettas upp inför serveringen.

För 4 person(er)

Ingredienser

10 pilgrimsmusslor
0,5 msk rapsolja
0,5 tsk flingsalt
0,5 krm vitpeppar nymald

Blomkålscrème

200 g råa blomkålsbuketter
0,5 vitlöksklyfta
2 msk vispgrädde
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar nymald

Szechuanpepparsky

3 msk smör
1 tsk japansk soja
1 krm balsamvinäger
1 tsk krossad szechuanpeppar

Garnering

1 burk mangoldskott

Grillade pilgrimsmusslor, blomkålscrème och pepparsky – gör så här:

  1. Koka blomkål och vitlök mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.
    Kör i mixer med grädde till en slät smet. Smaka av med salt och peppar.
  2. Smält smöret och blanda i soja, eventuellt balsamvinäger och szechuanpeppar.
  3. Pensla pilgrimsmusslorna med olja. Hetta upp en grill- eller stekpanna. Salta och peppra musslorna och grilla dem ca 1-2 min på varje sida.
  4. Servera musslorna med varm blomkålscrème, het sky och garnera med mangoldskott.