God grilldessert som går snabbt att förbereda.

För 4 portioner

Ingredienser

2 stora persikor
25 g smält smör
1/2 dl råsocker

Vaniljmascarpone

1/2 lime
100 g mascarpone
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 msk mellangrädde

Garnering

1 msk flytande honung
1/4 kruka timjan

15 min

Grillade persikor med vaniljmascarpone

1. Vaniljmascarpone: Skrubba limen med ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 1/2 msk saft. Blanda med övriga ingredienser.
2. Skölj persikorna. Halvera dem på tvären och kärna ur dem. Doppa snittytan på varje persika först i smält smör, sedan i råsocker.
3. Grilla persikorna med sockersidan ner på en het grill 1–2 min eller tills sockret precis har karamelliserats.
4. Ringla honungen över persikorna och garnera med timjan. Servera med vanilj-mascarpone.