Pannbiffarna kan grillas men helst då i ett grillnät eller mycket tätt galler.

För 4 personer

Ingredienser

250 g svamp,t ex champinjoner eller blandsvamp
1 gul lök
1msk+1 msk smör
10 enbär, finkrossade
2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 ägg
550 g nöt- eller blandfärs

Potatismos

1,2 kilo mjölig potatis
1 dl kokspad
1 dl smetana eller crème fraîche
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

lingonsylt

30 min

Grillade pannbiffar – gör så här:

  1. Ansa och finhacka svampen. Skala och finhacka löken. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och fräs svamp och lök på strax över medelvärme ca 10 min, tills vätskan kokat bort.
  2. Häll svampen i en skål, rör ner enbär, salt, peppar och ägg. Tillsätt färsen och blanda om väl.
  3. Forma åtta jämnstora platta biffar och stek dem i 1 msk smör i het stekpanna ca 3 min på varje sida beroende på tjocklek.

Servera biffarna med potatismos och lingon.

Potatismos

  1. Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet, spara ca 1 dl som används i moset.
  2. Mosa potatisarna och blanda ner smetana och kokspad. Krydda med salt och peppar. Vispa gärna med ballongvisp till ett fluffigt mos.