Grillade pannbiffar – här med världens godaste potatismos

Pannbiffarna kan grillas men helst då i ett grillnät eller mycket tätt galler.

30 min

Grillade pannbiffar

 

1. Ansa och finhacka svampen. Skala och finhacka löken. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och fräs svamp och lök på strax över medelvärme ca 10 min, tills vätskan kokat bort.
2. Häll svampen i en skål, rör ner enbär, salt, peppar och ägg. Tillsätt färsen och blanda om väl.
3. Forma åtta jämnstora platta biffar och stek dem i 1 msk smör i het stekpanna ca 3 min på varje sida beroende på tjocklek.
4. Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet, spara ca 1 dl som används i moset. Mosa potatisarna och blanda ner smetana och kokspad. Krydda med salt och peppar. Vispa gärna med ballongvisp till ett fluffigt mos.
5. Servera biffarna med mos och lingon.

Recept från