Här byts det traditionella hamburgerbrödet ut mot mindre bitar av smakrikare focaccia.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

Grillade miniburgare med bacon och cheddarostcrème

300 g nörfärs
1 msk dijonsenap
2 tsk vatten
3/4 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Cheddarostcrème

75 g cheddarost
1 dl crème fraiche
1 krm salt

Tillbehör

5 körsbärstomater
1 liten färsk lök
4 skivor bacon, gärna tjocka skivor
1 focacciabröd (ca 10 x 20 cm)

20 min

Grillade miniburgare med bacon och cheddarostcrème

 

1. Blanda färsen med senap, vatten, salt och peppar. Forma färsen till åtta minihamburgare.

2. Cheddarcrème: Riv osten. Koka upp crème fraichen under omrörning. Vispa ner osten tills den smält och krydda med salt. Kyl crèmen.

3. Skiva tomaterna och skär löken i tunna skivor.

4. Grilla hamburgarna på utegrill eller i grillpanna ca 3 min på varje sida. Halvera baconskivorna och grilla dem knapriga. Skär focaccian i rutor, ca 5 x 5 cm. Klyv bröden och grilla dem lite lätt. Klicka cheddarostcrème på brödens underdelar och lägg på hamburgare, tomatskivor, lök och bacon. Lägg på brödlocken och servera.