Grillade laxfjärilar med sushi och wasabicrème

Laxfjärilar är bättre än laxkotletter eftersom de är benfria. Begär att butiken skär ut dem eller skär upp dem lätt själv av en hel bit filé.

1. Skär ett snitt mot skinnet på laxfilén, men inte rakt igenom.
Skär ett nytt snitt med samma skivbredd, men nu ska kniven gå igenom skinnet. Blanda samman marinaden.
2. Pensla fisken med lite av marinaden. Grilla den ca 3 minuter per sida. Pensla med mer av marinaden mot slutet av grilltiden.
3. Servera laxskivan med sushi, wasabicrème och wokade grönsaker.

SUSHI

I stället för sushiris kan man använda rundkornigt ris. Det är lite pyssel med rätten, men den kan förberedas några timmar innan den ska ätas. Serveras kalla.

Gör så här:
1. Koka riset enligt beskrivningen på förpackningen. Blanda i vinäger, socker och salt medan riset är varmt. Låt det svalna.
2. Skala morötterna och dela dem på längden i grova strimlor. Koka dem knappt mjuka.
3. Dela gurkan i långa bitar. Skär bort roten på purjolöken och koka purjon någon minut, tag upp och spola bladen med kallt vatten.
4. Lägg purjolöksbladen som en matta på en sushimatta eller på plastfolie. Bred ut riset ovanpå. Lägg morötter och gurka i mitten och rulla ihop. Vira plastfolie runt rullen. Ställ kallt.
5. Skär sushin men vass kniv i höga skivor inför serveringen.

WASABICRÈME

I stället för wasabi kan pepparrot på tub användas.

Gör så här:
Blanda samman ingredienserna till wasabicrèmen.

Recept från