Räkorna ska inte skalas innan de grillas, så det blir lite pyssligt att äta.

För 10 person(er)

Ingredienser

Grillade lax- och skaldjursSpett

800 g laxfilé utan skinn
800 g räkor stora, med skal
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
10 grillspett

Tomatsalsa

6 tomater
1 vitlöksklyfta
3 salladslökar
2 msk chilisås
1 citron skal och saft
1 msk honung
2 msk basilika hackad
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

1. Tomatsalsa: Klyfta och kärna ur tomaterna. Skär tomatfiléerna i små tärningar. Skala och pressa i vitlök. Skiva salladslöken tunt. Blanda ihop alla ingredienser till tomatsalsan och smaka av med salt och svartpeppar.
2. Skär laxen i 4 x 4 cm kuber. Fördela lax och räkor på ca 10 spett. Pensla med olivolja. Grilla spetten på varje sida ca 2 min. Smaka av med salt och peppar
3. Lägg lax- och skaldjursspetten på ett fat och fördela tomatsalsan i mitten.