Grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja

Recept på grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja. Snabbt och ljuvligt gott med grillade lammkotletter med en grön örtmarinad.

För 8 personer:

Ingredienser

12 lammkotletter dubbla
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Marinad:

4 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 kruka mynta
1 dl rapsolja

10 minuter + 2 timmar i kyl + 6 minuter på grillen

Grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja – gör så här:

  1. Marinad: Skala vitlöken. Mixa samtliga ingredienser till en slät grön marinad.
  2. Lägg lammkotletterna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt marinera i kylen ca 2 timmar eller över natten.
  3. Ta upp kotletterna och torka av överflödig marinad. Grilla på hög värme ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

Recept av Viktoria Buskqvist

 

Bli experten vid grillen – köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant.
grillboken

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Fler recept med: Grilla, Lamm, Övrigt