Grillade kycklinglår och rostad chilikörsbärspotatis i kryddig yoghurt

Denna rätt är inspirerad av det indiska köket, där kycklingen har en självklar plats och potatis ofta förekommer i kryddstark dräkt. Den eleganta körsbärspotatisen är en prydnad på tallriken med sitt rosaskimrande rostade skal. Små potatisar av annat märke är naturligtvis också tillåtna.

1. Skär bort det mesta av skinnet från kycklinglåren. Marinera låren i en blandning av olja och kryddmix, minst 30 min.
2. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och borsta potatisen. Dela större exemplar. Skala löken och skär den i klyftor. Blanda potatis, lök, rapsolja och salt på plåt. Skala vitlöken och fördela klyftorna över potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
3. Yoghurtsås: Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Låt den fräsa i rapsolja tillsammans med ingefära, spiskummin, koriander och gurkmeja, ca 2 min under omrörning på medelvärme. Blanda kryddor och yoghurt.
4. Ta ut plåten med potatis och slå bort eventuell överflödig olja. Låt svalna något. Blanda potatis, lök och kryddyoghurt.
5. Ugnsstek kycklingen mitt i ugnen ca 40 min. Sätt gärna ugnen på grill mot slutet, så att kycklingen blir knaprig på ytan.
6. Servera potatisen ljummen till de grillade kycklinglåren. Strö över färsk koriander, citronskal och några korn flingsalt. Servera citronklyftor till.

Recept från