Kryddiga men inte heta är de här kycklingbenen, som passar
att servera som en lättare middagsrätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

900 g kycklingben
2 tsk kryddpepparkorn
2 piri piri torkade
1 tsk ingefära torkad mald
2 tsk paprikapulver
1 msk farinsocker
1 tsk salt

Tillbehör

3 blodgrapefrukt
3 apelsiner
0,5 gurka
1 rödlök
1 spansk peppar färsk
40 g rucolasallad
2 msk olivolja

1. Lägg kycklingbenen i en stor bunke. Stöt kryddpeppar i en mortel tillsammans med piri piri och blanda det med
ingefära, paprikapulver, socker och salt. Vänd ner
kryddblandningen i kycklingbenen så att det blandas väl.
Låt stå svalt minst 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingbenen på ett galler
ovanpå en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen ca 35 min.
3. Skär ut hinnfria klyftor av grapefrukt och apelsin. Blanda skivad gurka, finstrimlad rödlök, finhackad pepparfrukt och rucolasallad. Blanda med olivolja.