Grillade kalvmedaljonger, chorizo och aubergine med valnötsvinägrett

Recept på grillade kalvmedaljonger, chorizo, och aubergine med valnötsvinägrett. Valnötsvinägretten lyfter hela rätten, och kaprisen bidrar med god sälta.

För 6 personer:

Ingredienser

6 kalvmedaljonger (à 100 g)
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 spetskålshuvud
0,5 aubergine
2 msk olivolja
6 chorizokorvar färska (à 50 g)

Valnötsvinägrett:

25 g valnötskärnor
0,5 dl olivolja
3 msk balsamvinäger

Kaprismarinerad mozzarella:

250 g mozzarellaost
1 vitlöksklyfta
2 msk kapris
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Garnering:

smörgåskrasse

40 minuter

Grillade kalvmedaljonger, chorizo och aubergine med valnötsvinägrett — gör så här:

  1. Vinägrett: Krossa valnötterna och blanda med olja och vinäger.
  2. Mozzarella: Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hacka kaprisen. Riv mozzarellan i bitar. Blanda vitlök, kapris och mozzarella med oljan och marinera ca 15 min.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Skär spetskålen i klyftor. Skär auberginen i sex skivor. Salta spetskål och aubergine. Ringla olja över grönsaker och kött.
  4. Börja med att grilla spetskålen ca 5 min på direkt värme, tills den fått fin färg, och lägg den sedan på indirekt värme. Grilla auberginen ca 1 minut på varje sida. Fördela mozzarellan på aubergineskivorna och grilla indirekt 6–7 min, så att osten börjar smälta.
  5. Grilla korven direkt runt om ca 5 min, tills den fått fin färg. Grilla den indirekt ytterligare ca 5 min, tills den är genomgrillad. Grilla köttet direkt 3–4 min på varje sida. Lyft av köttet och låt vila ca 5 min.
  6. Lägg upp grönsaker, korv och kött på tallrikarna och ringla över valnötsvinägretten. Garnera med smörgåskrasse.