Grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett

Recept på grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett. Den som inte gillar syrliga ­isterband väljer till exempel bratwurst eller wienerkorv.

För 4 personer:

Ingredienser

4 isterband (15 % fett, à 100 g)
1 spetskålshuvud (500 g)
1 broccolistånd (250 g)
gul lök liten
2 saltgurkor
2 msk senap grov, söt
2 msk dijonsenap
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

50 g bröd per person

30 minuter

Gör så här:

  1. Skär snitt i isterbanden. Ansa och skär spetskålen i klyftor. Skär broccolin i buketter.  
  2. Grilla isterband, kål och broccoli indirekt (vid sidan av glöden) under lock ca 10 min.
  3. Skala och finhacka löken. Skär gurkan i små tärningar. Blanda de båda senapssorterna med 2 msk olja och 3 msk vatten. Rör ner gurka och lök.
  4. Lägg grönsakerna på ett fat och ringla över vinägretten. Servera isterbanden med grönsaker och bröd.