Grillade grönsaker

Låt skivor av aubergine och zucchini först ligga i lite salt så en del vätska dras ur. Då blir skivorna finare när de grillas.

Grillade grönsaker Receptbild - Allt om Mat
Susanne Almers

Grillade grönsaker

Ingredienser 6 person(er)

2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,75 dl olivolja
1 st aubergine, stor
2 st paprika, stor
1 st zucchini, stor

1. Skölj och skiva aubergine och zucchini i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda dem med salt i ett durkslag och låt det stå ca 30 min.
2. Ansa, kärna ur och skär paprikorna i ca 3 cm stora bitar. Lägg dem i en bunke med olja och peppar.
3. Pressa med handen på aubergine- och zucchiniblandningen så att så mycket vatten som möjligt pressas ur. Blanda ner skivorna i skålen med paprika och olja. Låt stå tills det är dags att grilla.
4.Grilla skivorna på het grill på ett tätt grillgaller eller i grillpanna ca 1 minut på varje sida.

Recept från