Grillade fänkålsmusslor

Recept på grillade fänkålsmusslor. Allt gott i ett paket på grillen. Musslornas spad sugs upp med det grillade brödet.

20 minuter + 20 minuter på grillen

Gör så här:

  1. Skrubba och skölj musslorna väl. Släng bort de musslor som är trasiga och dem som inte sluts när de knackas i köksbänken. 
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Tärna tomaten. Ansa och tärna fänkålen. 
  3. Lägg ut ett dubbelvikt stort ark aluminiumfolie. Lägg på musslor, lök, vitlök, tomat, fänkål, rosmarinkvistar, olja och salt och blanda runt. Vik ihop till ett slutet paket.
  4. Värm grillen till hög temperatur. Lägg foliepaketet i den glödande kolen och lägg på locket. Tillaga musslorna 15–20 min, tills de öppnat sig. Skaka paketet några gånger under tillagningen. 
  5. Ringla olja över baguetteskivorna och grilla tills de fått fin färg. Strö över flingsalt. 
  6. Släng bort de musslor som inte öppnats. Servera de nygrillade musslorna med buljongen som bildats och de grillade bröden. 

 

Recept från