Får du inte tag på krämig kokosmjölk går det bra med vanlig. Skaka inte burken, skrapa försiktigt ur den översta, fasta och krämiga mjölken och kasta resten.

För 8 person(er)

Ingredienser

8 bananer små
2 msk citron pressad
3 msk råsocker + 1 msk råsocker
1 dl kokosmjölk blue dragon krämig
0,5 krm salt

Tillbehör:

        
färska bär t ex hallon och jordgubbar, glass eller sorbet

1. Skär de oskalade bananerna i halvor på längden. Pressa över citronsaft och strö på 3 msk socker.
2. Grilla bananerna, först med snittytan ner och sedan på skalsidan, ca 2 min på varje sida.
3. Blanda 1 msk socker och kokosmjölk i en kastrull. Tillsätt salt och låt koka upp. Rör så att sockret löser sig.
4. Lägg bananerna på tallrikar och ringla kokoskrämen över. Servera genast med bär och glass.