Grillad torsk med citron, honung och soja

Recept på grillad torsk med citron, honung och soja. Den hungriga familjen kan öka mängden nudlar och grönsaker.

30 min

Grillad torsk med citron, honung och soja

 

Gör så här:

1. Lägg torskbitarna på ett fat, torka av dem och strö på 2 krm salt. Låt dem stå och gör under tiden sås och nudlar.

Asiatisk sås till fisk:

2. Rosta senapsfröna i en torr kastrull på låg värme ca 5 min. Tillsätt soja, vatten, honung och citronsaft och låt sjuda ca 1 minut. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner den. Koka upp så såsen tjocknar. 

3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa och strimla pak soi grovt. Stek den hastigt i 2 msk olja så den blir mjuk. Lägg upp i portionsskålar tillsammans med de nykokta nudlarna.

4. Stek torskbitarna på hög värme i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Stäng av värmen men låt fisken ligga kvar i den varma stekpannan ca 1 minut, beroende på hur tjocka bitarna är. Servera med nudlar, pak soi och senaps- och sojasås.

Recept från