Recept på grillad torsk med citron, honung och soja. Den hungriga familjen kan öka mängden nudlar och grönsaker.

För 4 personer

Ingredienser

4 bitar torsk (à 125 g)

Sås

2 msk senapsfrön gula
1/2 dl soja japansk
1 dl vatten
2 msk honung
1 msk citron pressad
2 tsk majsstärkelse Maizena

Tillbehör

250 ris eller glasnudlar
150 g pak soi
salt
rapsolja

30 min

Grillad torsk med citron, honung och soja – gör så här:

  1. Lägg torskbitarna på ett fat, torka av dem och strö på 2 krm salt. Låt dem stå och gör under tiden sås och nudlar. 
  2. Asiatisk sås till fisk: Rosta senapsfröna i en torr kastrull på låg värme ca 5 min. Tillsätt soja, vatten, honung och citronsaft och låt sjuda ca 1 minut. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner den. Koka upp så såsen tjocknar. 
  3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa och strimla pak soi grovt. Stek den hastigt i 2 msk olja så den blir mjuk. Lägg upp i portionsskålar tillsammans med de nykokta nudlarna.
  4. Stek torskbitarna på hög värme i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Stäng av värmen men låt fisken ligga kvar i den varma stekpannan ca 1 minut, beroende på hur tjocka bitarna är.
  5. Servera med nudlar, pak soi och senaps- och sojasås.
Fler recept med: Fisk, Grilla, Övrigt