Grillad sparris med brynt hollandaise

Kombinationen parmesanflagor och hollandaisesås till sparrisen ger rätten god sälta.

1. Skala den vita sparrisen. Bryt av den nedre delen på den gröna sparrisen.
2. Bryn smöret i en kastrull.  Låt svalna till ca 50°. Vispa äggulor, citronsaft och vatten pösigt i en kastrull på medelvärme. Tillsätt smöret lite i taget och vispa till en fast sås. Smaka av med citronskal, salt och peppar.
3. Skala räkorna. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg.
4. Pensla sparrisen med olja. Grilla den runt om i grillpanna  8-10 min. Krydda med salt och peppar.
5. Lägg sparrisen på tallrikar och häll över lite av såsen. Garnera med räkor, nötter, salladsskott och parmesanost och servera med resten av hollandaisesåsen.

Recept från