Grillad sallad – som hel rätt eller tillbehör

Recept på grillad sallad med dijondressing. Pärlcouscous är små bollar av vete som har sitt ursprung i Libanon. De kallas också Moghrabiah. Går att ersätta med vanlig couscous, bulgur eller risoni.

25 min

Så gör du:

 

1. Skölj och ansa fänkål och squash. Skär fänkålen i tunna klyftor, squa-
shen i ½ cm tjocka skivor på diagonalen. Strö salt över och låt stå 15 min.

2. Koka pärlcouscousen enligt anvisning på förpackningen, ca 15 min. Häll av och spola hastigt i kallt vatten.

3. Blanda senap, 2 msk rapsolja, vatten, salt och peppar.

4. Lägg äggen i kallt vatten, låt koka 5 min, ta upp och spola i kallt vatten. Skala.

5. Torka fänkål och squash med hushållspapper, ringla över 1 msk olja och grilla grönsakerna tills de fått färg på grill eller i grillpanna.
6. Blanda couscous och grönsaker med dressing och sallad. Lägg upp på fat. Halvera äggen och lägg dem runt om. Servera.

Recept från