Grillat fläskkött är tacksamt på sommaren – smakrikt och snabbt. Såsen får frisk smak av färska örter, så att den inte konkurrerar med den smakrika rubben.

För 4 personer

Ingredienser

Grillad, rubbad fläskkarré med örtsås

4 skivor fläskkarré med ben (à 150 g)
2 msk grillrub, se recept
500 g kokt färskpotatis
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Örtsås

2 dl matyoghurt
1/2 dl hackade örter, t.ex gräslök, basilika, rosmarin och mynta
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja

Tillbehör

blandad grönsallad

25 min

Örtsås – gör så här:

  1.  Rör ihop yoghurt, örter, salt och peppar. Droppa över oljan.

Grillad, rubbad fläskkarré – gör så här:

  1. Halvera potatisen. Gnid in köttet väl med rub på båda sidor. Grilla köttet på medelvarm grill 3–4 min på varje sida. Vänd det ofta och lägg ut köttet mot kanterna om det börjar bli bränt.
  2. Grilla potatisen med snittytan ner. Salta och peppra. Servera köttet med potatis, örtsås och blandad sallad.