Rådjursytterfilé är den urbenade kotlettraden. Innerfilén sitter på ryggradens insida. Vi har stekt köttet till 60° för ett rosarött kött. Temperaturen stiger när köttet får vila.

För 6 person(er)

Ingredienser

800 g rådjursytterfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör

Madeirasås:

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
10 svartpepparkorn krossade
1 msk smör
2 msk strösocker
2 msk balsamvinäger
4 dl madeira
1 dl kalvfond koncentrerad
1 msk majsstärkelse maizena
1 msk vatten
1 smör

Grillad rådjursytterfilé, madeirasås & taleggiolasagne — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Hetta upp smöret i en stekpanna. Krydda och bryn köttet runt om.
  2. Efterstek köttet i mitten av ugnen 20-30 min, till 60° innertemperatur. Ta ut köttet och låt det vila 10 min.
  3. Madeirasås: Finhacka lök och vitlök. Fräs det med pepparn i smör någon minut. Rör ner sockret och tillsätt balsamvinäger, madeira och kalvfond. Låt koka 10 min utan lock.
  4. Sila såsen och red den med majsstärkelse utrört i vatten. Koka upp och blanka av såsen med smör.
  5. Skiva köttet och servera det med den varma såsen, taleggiolasagne och sallad.