Grillad polenta

God till grillat! Till både kött, grönsaker och fisk, eller som egen rätt tillsammans med fräst svamp. Sjuds länge för att få rätt krämighet.

Annonsen laddas.

45 min + 3 timmar i kyl

Gör så här: 

1. Koka upp vattnet. Rör ner polenta och salt. Låt sjuda ca 30 min. Rör då och då. Den ska bli tjock och krämig. Blanda ner ost och örter.

2. Lägg ett bakplåtspapper i bottnen av en form, ca 20 x 30 cm. Häll i och bred ut polentan. Låt svalna. Ställ i kylskåp 3 timmar eller längre.

3. Lossa polentan från kanten och stjälp den ur formen. Ta bort bakplåtspapperet. Skär polentan i åtta bitar.

4. Hetta upp en grillpanna. Pensla rikligt med olja på bitarna. Grilla eller stek 3–4 min per sida. Salta och peppra. Servera gärna med svamp- och paprikaröra.

Recept från Allt om Mat