Enkelt, snabbt och delikat - en liten förrätt som passar i många middagssammanhang. Äpplen kan bytas ut mot nektariner eller persikor.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 tsk sichuanpeppar
2 msk smör
2 tsk bourbon whiskey eller vatten
2 äpplen sötsyrliga
4 pilgrimsmusslor
1 tsk flingsalt
rapsolja till grillning

1. Krossa pepparkornen lätt i en mortel och rosta dem i torr stekpanna på låg värme ca 5 min.
2. Öka värmen och lägg i smör så att det fräser och blir lätt nötbrunt. Blanda med whiskey och häll upp i en liten såskastrull. Håll den varm.
3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Grilla dem i het, lätt oljad grillpanna ca 1 minut. Salta pilgrimsmusslorna och grilla dem i het grillpanna ca 1 minut på varje sida. Lägg upp på varma assietter med grillat äpple. Skeda över smörskyn.

Fler recept med: Fest, Förrätter, Övrigt, Skaldjur