Paj är alltid perfekt utflyktsmat. Den kan göras helt klar och det enda som behövs till är en fräsch sallad.

För 6 bitar

Ingredienser

Pajdeg:

150 g vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
75 g smör
1 krm salt
0,5 dl olja från paprikaburken

Fyllning:

2 lökar färska
2 msk olja från paprikaburken
290 g grillad paprika Zeta
7 getost skivor
2 dl mjölk
2 ägg
3 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Kör mjöl, smör och salt i matberedare eller använd fingertopparna tills smöret är finfördelat. Tillsätt oljan och arbeta snabbt ihop en deg.
3. Tryck ut degen i en pajform (ca 28 cm i diameter). Ställ formen kallt.
4. Skiva löken tunt och fräs i 2 msk olja från paprikaburken. Skär paprikan i strimlor och tillsätt den. Fördela blandningen i pajskalet. Lägg på ostskivorna. Vispa samman mjölk, ägg, salt och peppar. Häll på blandningen vid sidan om osten.
5. Grädda pajen på nedersta falsen ca 25 min tills äggsmeten stannat.