Grillad paprika med örtkryddad färskost

10 min + 20 min i ugn
Den saftiga paprikan bryter fint mot den smakstarka osten som kryddats med färska örter.

Grillad paprika med örtkryddad färskost Receptbild - Allt om Mat
Agneta Thorsèn

Grillad paprika med örtkryddad färskost

Ingredienser 24 rullar

0,5 tsk salt
1 msk rapsolja
1 krm vitpeppar, nymald
1 knippa persilja
4 st röd paprika
0,5 st basilika, kruka
250 g philadelphiaost
25 g rucola
Garnering
0,5 st basilika, kruka

1. Sätt ugnen på 250°. Kärna ur och skär paprikorna i sex delar. Gnid in skalet med olja och lägg paprikorna på en plåt.
2. Grilla mitt i ugnen ca 20 min. Skalet ska bli svart. Dra bort skalet när paprikorna svalnat.
3. Mixa basilika, rucola och persilja. Tillsätt färskosten. Salta och peppra.
4. Fördela ostblandningen på paprikorna och rulla ihop dem. Garnera med resten av basilikan.

Vill du ha härlig läsning och få två fina vinglas från iittala direkt hem i brevlådan? 4 nr av tidningen + 2 glas från iittala för bara 98 kr. Klicka här!

Recept från