Asiatisk touch på dippsåsen 
smakar friskt till nygrillad makrill.

För 4 portioner

Ingredienser

1/2 dl japansk soja
1 tsk wasabipaste
1 msk balsamvinäger
1 msk färskpressad limesaft
2 msk rapsolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

Sallad

1 huvudsallad
1 knippe rädisor
3 tomater
1/2 gurka

30 min

Grillad makrillfilé med asiatisk dipp

 

1. Koka potatisen i saltat vatten. Låt den ånga av.
2. Skölj fisken i kallt vatten. Torka av den med hushållspapper. Gnid in den 
med 1 msk olja och 2 krm peppar.
3. Asiatisk dipp: Vispa ihop alla ingredienser.
4. Sallad: Skölj och torka salladen. Skölj rädisorna. Skölj och klyfta 
tomaterna. Skölj och halvera gurkan 
på längden, skiva den.
5. Grilla fisken 2–3 min per sida. Strö över 1 tsk flingsalt. Servera genast med sallad, dipp, potatis och limeklyftor.