Grillad makrill med rödbetsgelé och blomsallad

Rätten kräver lite planering men är inte alls svår att göra.

Annonsen laddas.

40 min + 2 timmar i kylen

Grillad makrill med rödbetsgelé och blomsallad

Gör så här:

1. Gelé: Skala och finriv rödbetorna. Pressa ut 1 dl saft genom en sil. Blanda saften med vattnet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

2. Koka upp rödbetssaften med vinäger, socker och kryddor och sjud ca 2 min. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften. Häll saften i en liten form, klädd med plastfolie, genom en sil. Låt stelna i kylen, ca 2 timmar. 3. Sås: Vispa crème fraiche och citronsaft fluffigt. Krydda med socker, salt och peppar.

4. Krydda makrillfiléerna med salt och peppar. Grilla ca 2 min på varje sida. Lägg makrillen på tallrikar och fördela strimlor av gelé och sallad runtom. Garnera med blommor och servera med crème fraiche.

Tips: Börja med att grilla makrillen och var noga med att göra rent gallret innan köttet grillas.

Recept från Allt om Mat