Grilla majskolvarna och låt dem svalna något innan majskolvarna blandas med salladen.

För 4 personer

Ingredienser

Grillad majssallad

2 majskolvar
1 msk + 3 msk olivolja
1 rödlök
2 gemsallad eller 1 romansallad
2 msk pressad citron
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk rostade pumpakärnor
1 kruka koriander

30 min

Grillad majssallad

 

1. Förväll majskolvarna i lättsaltat vatten ca 8 min. Spola hastigt av dem med kallt vatten och låt rinna av. Pensla majskolvarna med 1 msk olja och grilla dem runt om direkt över glöd 8–10 min.

2. Skala och skär löken i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg löken i kallt vatten ca 5 min. Låt den rinna av. Bryt salladen i mindre bitar. Skär bort majskornen från kolvarna och blanda med lök och sallad.

3. Blanda citronsaft, olja, salt och peppar. Häll dressingen över salladen och strö över pumpakärnor och koriander. Servera salladen till grillrätter.

Tips: Blanda gärna ner tärnad avokado och strimlad chili i salladen för extra fyllighet och smak.