Grillad lax med rosmarinpotatis

Recept på grillad lax med rosmarinpotatis. Färskpotatis förknippas ofta med dill, men här är det rosmarin som sätter smak på potatissalladen.

Annonsen laddas.

Grillad lax med rosmarinpotatis

 

1. Sallad: Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Repa bladen från rosmarinen och mixa tillsammans med olja, vatten, vinäger och salt. Låt potatisen rinna av och skär den i halvor. Häll över dressingen.
2. Ansa och koka bönorna i lättsaltat vatten ca 4 min. Låt dem rinna av och svalna. Halvera tomaterna. Blanda potatisen med bönor, tomater och sallad.
3. Skär laxen i fyra bitar. Pensla dem med olja och strö över salt och peppar. Grilla laxen ca 3 min på varje sida. Servera laxen med potatissalladen till.

Recept från Allt om Mat