Recept på grillad lax med persikosalsa och quinoasallad.

För 4 personer

Ingredienser

600 g laxfilé utan skinn och ben
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Salsa:

2 persikor
4 salladslökar
1 lime + 1 lime
0,5 dl sweet chilisås
2 krm salt

Sallad:

2 dl quinoa svart
100 g babyspenat färsk
2 tomater

Grillad lax med persikosalsa och quinoasallad

Sallad:

1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Ansa spenaten. Tärna tomaterna. Blanda quinoan med spenat och tomat.

Salsa:

2. Kärna ur och skär persikorna i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Pressa saften ur 1 lime och blanda med sweet chili. Rör i persikor och lök. Smaka av med salt.
3. Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med salt och peppar. Grilla laxen på utegrill eller i grillpanna ca 3 min på varje sida. Lägg upp salladen på ett fat. Bryt laxen i bitar och lägg den ovanpå. Toppa med lite av salsan och servera resten till. Skär 1 lime i klyftor och servera till.

 

Här är fler goda recept på lax i ugn!